Időközi választást tartanak Kertvárosban4Fénykép© bama.hu

Időközi választást tartanak Kertvárosban

, 6 hír, 0 oldalnézet

A június 9-i helyhatósági választáson szavazategyenlőséggel érintett 15. számú pécsi választókerületben szeptember 22-én tartanak időközi voksolást. Nyár elején ugyanis ebben a választókörzetben a pécsi polgári szövetség aspiránsára, Vörösné Deák Andreára és a baloldali koalícióban induló  jobbikos Fürj Csabára is 1224-en szavaztak. Emiatt a helyi választási bizottság eredménytelennek nyilvánította a voksolást, ami később jogerőssé vált és új választás megtartásáról rendelkeztek.

A megismételt voksoláson az említett jobbikos a polgármester nevét viselő "civil" egyesület jelöltjeként indult, rajta kívül Kővári János, a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje, a Mi Hazánk részéről Horváth Sándor László adta le az ajánlóíveket, valamint Körömi Attila független jelölt, akit a Tiszta Kezek Egyesület támogatott.

(Utóbbit meglehetősen sértődötten, és durván elfogultan, személyeskedően mutatta be szombaton az önkormányzati lap főszerkesztője, Nimmerfroh Ferenc, akinek az MSZP-s pénzügyi elit játszóterévé silányított városi lap élén végzett báb-tevékenységéről legendás történetek keringenek.