Látványosan nőtt a Magyarország iránti turisztikai érdeklődés© hirado.hu

Látványosan nőtt a Magyarország iránti turisztikai érdeklődés

, 5 hír, 0 oldalnézet

A hazai szálláshelyeken regisztrált több mint 3,7 millió vendégéjszaka, 13 százalékkal múlta felül a tavaly májusit. Ebből közel 2 millió külföldi vendégéjszaka volt, ami megközelítőleg 21 százalékos növekedést jelent a tavalyi értékhez képest és egyértelműen jelzi a hazánk iránti külföldi turisztikai érdeklődés erősödését.

Az ország teljes szálláshely-forgalmának 61,2 százalékát, közel 2,3 millió éjszakát vidéken regisztrálták, ami megközelítőleg 9 százalékkal volt több, mint egy éve ilyenkor. Az adatok a vidéki turisztikai célpontok iránti növekvő érdeklődést, valamint az országszerte megvalósított turisztikai célú fejlesztések, turizmust segítő kormányzati programok eredményességét tükrözik – hangsúlyozta az NGM.

A Budapesten kívül eltöltött vendégéjszakák kétharmadát a belföldi vendégeknek köszönhették a szálláshelyek, míg a fővárosban a nemzetközi vendégforgalom aránya volt igazán jelentős, elérte a 85,6 százalékot. Májusban is a Balaton volt a legnépszerűbb turisztikai térség, ahol 12,5 százalékot ért el a vendégéjszakák számának növekedése.