„Munkahelyek százezrei veszhetnek el” – figyelmeztetett Orbán Viktor, miután az olasz kormányfővel tárgyalt4Fénykép© hirado.hu

„Munkahelyek százezrei veszhetnek el” – figyelmeztetett Orbán Viktor, miután az olasz kormányfővel tárgyalt

, 5 hír, oldalnézet

Giorgia Meloni kifejtette, egyetért Orbán Viktorral abban, hogy erősíteni kell az utóbbi időben kialakult "új európai hozzáállást", ami az Európai Unió határainak védelmét, az illegális migrációval szembeni fellépést, valamint az afrikai államokkal való együttműködést illeti. Hangoztatta, hogy Európa előtt áll a migrációs és menekültügyi paktum megvalósítása, és "egyetértünk Viktorral, hogy fontos tovább folytatni a vitát európai körökben más, innovatív megoldásokról a menedékjogi eljárásokat illetően".

Giorgia Meloni az ukrajnai háborús helyzettel kapcsolatban köszönetet mondott Magyarországnak, mivel a nem mindig egyező nézetek ellenére lehetővé tette az EU-n és a NATO-n belül is jelentős döntések meghozatalát. Azt mondta, Olaszország és Magyarország is nagy figyelmet fordít Ukrajna háború utáni újjáépítésére.

Meloni nagyra értékelte a figyelmet, amelyet a magyar elnökség a Nyugat-Balkán uniós csatlakozására kíván fordítani, amelyet az olasz kormányfő a régióval való "európai újraegységesítésnek" nevezett. Jelentős együttműködésről beszélt a védelem és biztonság terén is.