Autó ütközött a Downing Streetet elzáró kerítésnek6Fénykép1Videó© 168.hu

Autó ütközött a Downing Streetet elzáró kerítésnek

, 8 hír, 0 oldalnézet

Autó hajtott a londoni miniszterelnöki hivatalnak otthont nyújtó Downing Street kerítésének csütörtökön, a Scotland Yard közlése szerint egy embert vettek őrizetbe az incidens miatt, szándékos károkozás és közúti veszélyeztetés gyanújával. Sérülés nem történt.

A rendőrség közleményében nem esik szó arról, hogy az eset terrorizmussal lenne összefüggésben, azonban a kormányzati negyed főutcáját, a Whitehallt, ahonnan a Downing Street is nyílik, teljes hosszában, a Trafalgar tértől a Westminster hídig lezárták a forgalom elől.

A történtekről először nyilvánosságra hozott felvételeken azt látni, hogy a rendőrök egy középkorú, fehér pólót viselő férfit vezetnek el megbilincselve a helyszínről. Nem sokkal az incidens után közzétette az egyik térfigyelő kamera felvételét az esetről a BBC. A felvételen az látható, hogy egy ezüstszínű ötajtós személyautó a Downing Streettel szemközti utca, a Richmond Terrace felől keresztben átszeli a négysávos Whitehallt, a Downing Streetet elzáró vaskerítés előtt lelassít, majd megáll.