Dél-Korea a normális életre emlékeztető módon enyhített a koronavírus-járvány miatti szigoron2Fénykép© 24.hu

Dél-Korea a normális életre emlékeztető módon enyhített a koronavírus-járvány miatti szigoron

, 4 hír, oldalnézet

Dél-Korea a normális életre emlékeztető módon nyitotta újra közösségi életét és gazdaságát szerdán, a járványügyi korlátozások egész sorát feloldották a koronavírusos esetek tartós csökkenése után - közölte az MTI.

Szerdától Dél-Korea hivatalosan a "hétköznapi izoláció" szakaszába lépett a több mint két hónapig tartó "intenzív társadalmi távolságtartás" szakaszából a járványgörbe ellaposítását követően. Februárban még Dél-Korea volt a SARS-CoV-2 nevű koronavírus által a második legfertőzöttebb ország Kína után. Szöulnak azonban teljes kijárási korlátozás alkalmazása nélkül sikerült megfordítania a tendenciát a széleskörű tesztelési stratégiának és a szigorú távolságtartási szabályok követésének köszönhetően.

Kevesebb mint 11 ezer igazolt beteget és valamivel több mint 250 halálesetet jelentettek az 51 milliós Dél-Koreában. Az egy nap alatt regisztrált új esetek száma február 29-én 909-cel tetőzött, és ez a szám azóta jelentősen csökkent, pár napja egyszámjegyűre. Csak 13 esetet regisztráltak az elmúlt három napban, és ezek Dél-Koreába beutazók voltak.