Észak-Korea a világ legerősebb nukleáris erejének létrehozására esküdött fel4Fénykép1Videó© hirado.hu

Észak-Korea a világ legerősebb nukleáris erejének létrehozására esküdött fel

, 6 hír, 0 oldalnézet

Észak-Korea arra törekszik, hogy a világ legerősebb nukleáris képességével rendelkezzen - közölte vasárnap az ország vezetője, Kim Dzsong Un. Elrendelte továbbá azoknak a katonai tisztviselőknek és tudósoknak az előléptetését, akik részt vettek egy új interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) közelmúltbeli sikeres tesztjében, amelyről úgy vélik, hogy képes elérni az amerikai szárazföldet.

Az állami Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) által idézett parancsában Kim azt mondta, hogy Észak-Korea "végső célja, hogy a világ legerősebb stratégiai erejével rendelkezzen az évszázadban, példátlan abszolút erővel".

A Hwasong-17 ICBM-et is "a világ legerősebb stratégiai fegyverének" nevezte, és azt állította, hogy az észak-koreai tisztviselők és a kilövés mögött álló tudósok "csodálatos ugrást tettek előre a nukleáris robbanófejek ballisztikus rakétákra történő felszerelésének technológiája fejlesztésében" - ami Phenjan elszántságát mutatja, hogy "a világ legerősebb hadseregét" kívánja felépíteni.