Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban4Fénykép© infostart.hu

Felgyújtottak egy magyar hajléktalant Grazban

, 5 hír, oldalnézet

Szombatra virradóra felgyújtottak egy hajléktalant az ausztriai Graz városában. Az 52 éves férfi, akit életveszélyes sérülésekkel kórházban ápolnak, magyar állampolgár – derül ki az OE24 hírportál cikkéből, amit elsőként a 24.hu vett észre.

A rendőrség közlése szerint a szemtanúk előbb annyit láttak, hogy nem sokkal éjfél után egy férfi egy világos színű kannával a kezében elsétált egy bolt bejárata elől. Ezt követően vették észre a tüzet és azt, hogy egy ember ég. A lángokat sikerült gyorsan eloltani, ám az áldozatot így is életveszélyes állapotban szállították be a grazi kórházba.

A hatóságok szombat délután bejelentették, hogy sikerült azonosítaniuk egy 65 éves orosz állampolgárt, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A férfi szintén hajléktalan és illegálisan tartózkodik Ausztriában. Kihallgatásakor nem vallotta be a tettét, csak annyit ismert el, aznap este tüzet gyújtott, hogy felmelegedjen. A rendőrség megállapította, hogy a gyanúsítottnál látott kanna valójában egy táska volt, amit mindig magánál hord, és a gyújtogatáshoz nem használtak égésgyorsító folyadékot.