Itt az újabb bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja az ellenzéket7Fénykép1Videó© origo.hu

Itt az újabb bizonyíték, hogy Gyurcsány Ferenc mozgatja az ellenzéket

, 9 hír, 6 oldalnézet

Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a DK az október 13-i választás után a szövetségkötésre koncentrál, nevéhet illően koalíciót szervez, hogy 2022-ben leválthassák az Orbán-kormányt. "Nem csupán kormányváltó erők leszünk, hanem kormányképesek is" - fogalmazott Vadai Ágnes.

Bősz Anett szerint október 13-án megkezdődött a nemzeti együttműködés rendszerének lebontása, az ellenzék egységes és immár releváns ellenfele a kormánynak. A DK frakciójának új tagja úgy látja, hogy a Fidesz bosszút akar állni az ellenzéki pártokon és azok választóin. A Liberálisok elnöke ennek tudja be az új színháztörvényt, és azt, hogy egy jogszabály-módosítási tervezet alapján januártól egyetlen független képviselő sem lehet majd frakciótag.

Bősz Anett hangsúlyozta: liberálisként sok kérdésben egyetértett és eddig is hatékonyan együttműködött a DK-sokkal, most pedig azért csatlakozik hozzájuk, hogy a liberális értékek erősebben megjelenjenek a Parlamentben, illetve hogy 2022-ben leváltsák a fideszes kormányt. Nem logók és arcok összetolásáról van tehát szó - fogalmazott Bősz Anett.