Karácsony Gergely meghirdette programját2Fénykép© index.hu

Karácsony Gergely meghirdette programját

, 9 hír, 0 oldalnézet

„Álmos vagyok. Tegnap volt a születésnapom és ezt a barátaimmal megünnepeltük” – kezdte programismertetőjét Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt. Ahogyan arról már korábban az Index is írt, a 2022-es parlamenti választásokhoz vezető út friss fejleménye az ismert és elismert értelmiségiek bevonásával induló, Karácsony miniszterelnök-jelöltségét támogató 99 Mozgalom. Eddig azonban sok konkrétum nem jelent meg a közösség terveiről, céljáról, a szombat délelőttre meghirdetett program pedig bőven tartogatott új információt.

A miniszterelnök-jelölt előadásából kiderült, hogy a fideszes elittel, az 1 százalékkal szemben mozgósítanának a közösségben résztvevő tudományos, kulturális, civil szereplők. Karácsony Gergely ugyanis úgy véli, hogy nem elég a kormányváltás, jóvá is kell tenni az Orbán-kormány által az elmúlt bő tíz év alatt elkövetett bűnöket.

– fogalmazott Karácsony. A miniszterelnök-jelölt szerint ugyanis sokan nem szívesen azonosulnak politikai pártokkal, miközben azt is érzik: nem elég, ha magánemberként mondanak nemet a Nemzeti Együttműködés Rendszerére. Egy ponton a politikus meg is nevezte a bizonytalan szavazókat, hozzátéve ugyanakkor, hogy ő nem célcsoportként gondolkodik ezekről az emberekről.