Kiírták az Örkény Színház élére az igazgatói pályázatot5Fénykép© nepszava.hu

Kiírták az Örkény Színház élére az igazgatói pályázatot

, 9 hír, 0 oldalnézet

Mácsai Pál negyedik igazgatói ciklusát tölti az Örkény István Színház élén, ez jár le 2025-ben. Karácsony Gergely főpolgármester azonban kiírta a pályázatot az Örkény igazgatói posztjára, amely a munkakör 2025. március 1-jétől 2030. február 28-ig tartó betöltéséről szól.

Az Index úgy tudja, az Örkény István Színház példaként szeretné azt a modellt felmutatni, hogy az új és a régi igazgató együtt dolgozik, hogy közösen tudják megtervezni a 2024/25-ös évadot, és lesz olyan pályázata a színháznak, amely a szakmai kontinuitást biztosítja. Ebből arra következtet az Index, hogy Mácsai Pál nem adja be a jelentkezését. Az igazgató azt mondta a portálnak, a pályázat beadásáig nem nyilatkozik, utána viszont szívesen.

Az idő előtt kiírt pályázat oka lehet a 2024. június 9-ei önkrományzati választás is, ugyanis ettől megváltozhat a fővárosi közgyűlés összetétele, ezzel pedig a fővárosi fenntartású Örkény István Színház vezetésének jövőbeni sorsa is az új, akár fideszes többségű fővárosi közgyűlés kezébe kerülhet. A Katona József Színház, a Radnóti Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad esetében szintén elképzelhető, hogy az önkormányzati választások előtt kiírják az igazgatói pályázatot.