Kitart az Android mellett a Huawei© hirado.hu

Kitart az Android mellett a Huawei

, 7 hír, 0 oldalnézet

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere, a Hongmeng nem okostelefonokhoz, hanem mobilhálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezésekhez készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja és első alelnöke, Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

Korábban a nemzetközi médiában széles körben híresztelések jelentek meg arról, hogy a Huawei saját Hongmeng operációs rendszerével készül kiváltani a Google Android operációs rendszerét okostelefonjaiban. Erre azért lehetett volna szükség, mert a kínai cég elleni – azóta visszavont – amerikai szankciók értelmében a Google is felfüggesztette velük az együttműködést, ezzel gyakorlatilag elvágva őket az Android Google-féle verziójától.

Catherine Chen egy újságírói kérdésre válaszolva rámutatott, hogy a nemrégiben védjegyként is bejegyzett Hongmeng operációs rendszer ipari felhasználási célú fejlesztése már hosszabb ideje tart, régebben annál, hogy az amerikai szankciók miatt felmerülhetett volna az Android operációs rendszer esetleges kiváltásának a szükségessége – írja az MTI.