Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást© origo.hu

Már 90 ezer munkavállaló után igényeltek ágazati bértámogatást

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az ágazati bértámogatási program a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltató szektorban tevékenykedőknek nyújt célzott segítséget a koronavírus-járvány második hullámában. A támogatást eddig több mint 12 ezer munkáltató kérte összesen 90 ezer munkavállalójára közel 22 milliárd forint értékben. A kifizetések folyamatosak - közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A munkahelyek megvédését szolgáló kormányintézkedéseknek is köszönhető, hogy 2020 végén már többen dolgoztak Magyarországon, mint egy évvel korábban, a járvány megjelenése előtt - mondta Bodó Sándor, a minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Az ITM közleménye felidézi: az ágazati bértámogatás a vírus miatt működésüket erőteljesen visszafogni, szüneteltetni kényszerülő, emiatt komoly nehézségekkel küzdő szektorok vállalkozásainak megmaradását szolgálja. A program elsősorban a turizmus-vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők, mások mellett a szállásadók, utazásszervezők helyzetét javítja munkavállalóik megtartása érdekében.