Meghalt a Gyúró Mónika, a Verrasztó testvérek édesanyja© 24.hu

Meghalt a Gyúró Mónika, a Verrasztó testvérek édesanyja

, 5 hír, 0 oldalnézet

„Gyászol a magyar úszósport: 54 esztendős korában elhunyt Gyúró Mónika, többszörös magyar bajnok, egykori válogatott versenyzőnk – akit a sportrajongók elsősorban Verrasztó Dávid és Evelyn odaadó édesanyjaként ismertek” – írja Facebook-oldalán a Magyar Úszó Szövetség.

Gyúró Mónika a nyolcvanas években a sportág egyik komoly reménységének számított, érmet szerzett az ifjúsági Eb-n, már 14 évesen bemutatkozott a római Európa-bajnokságon a felnőttek között, legjobb eredményét, egy 5. helyet pedig két évvel később, Szófiában érte el 800m gyorson. Itthon már tizenévesen elkezdte gyűjteni a felnőttbajnoki aranyakat – az 1986-os ob-n például egyetlen délután során nyerte meg a 200 és a 800m gyorsúszást és 200m pillangót. Egyike volt Széchy Tamás kevés női tanítványainak, 1986-ban világbajnokságon is szerepelhetett.

Bár a célkeresztben az olimpiai szereplés állt, időközben összeházasodott az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Verrasztó Zoltánnal, és mire megkezdődtek a szöuli játékok, ő már karjában tartotta első gyermeküket, az 1988-ban született Dávidot, majd egy évvel később érkezett Evelyn.