Nagy Ervin alaposan kiosztotta Rákay Philipet5Fénykép1Videó© index.hu

Nagy Ervin alaposan kiosztotta Rákay Philipet

, 6 hír, 3 oldalnézet

Nagy Ervin a NoÁr és a Tanítanék mozgalmak június 4-i tanárok melletti tüntetésén nyilatkozott a 24.hu-nak, ahol úgy fogalmazott, hogy hasonló helyzetben Párizsban már égne a város, de ehhez képest a magyar diákok szerinte rendkívül kulturáltak. Erre a felvetésre reagált Rákay Philip másnap a saját Facebook-oldalán.

Tudom én, mi a ti legnagyobb nyomorúságotok, nagyokos! Hogy ez itt nem Afganisztán, és nem is a Majdan, ahol Pressman haverod titkosszolgálata szokott decens kis polgárháborúkat kirobbantani… Nem, Ervin! Ez itt Magyarország, gondolkodó emberekkel, akik egyáltalán nem vevők a ti szánalomra méltó »szent ügyeitekre«, amelyek se nem szentek, de még valódi – össztársadalmi értelemben vett – ügyeknek sem tekinthetők

– kezdte bejegyzését a producer.

Szerinte ezek a tüntetések „pusztán politikai blöffakciók, amelyeket külföldi zsoldban álló, hivatásos felforgatók és egyéb féleszű, balos aktivisták nyomnak, mintha nem volna holnap”. A színész párizsi városfelgyújtással kapcsolatos állítására Rákay Philip úgy reagált, hogy a francia rendőrök nem könnygázzal fújnának rájuk, hanem „rommá vernék” őket.