Nem hosszabbítja meg a Médiatanács a Klubrádió jogosultságát5Fénykép© vg.hu

Nem hosszabbítja meg a Médiatanács a Klubrádió jogosultságát

, 15 hír, oldalnézet

Pályázatot írnak ki a frekvenciára, bizonytalanná válhat a rádió sorsa.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. A Médiatanács közölte: emiatt úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, a rádió kérelme a hosszabbításnak nem tesz eleget, hanem pályázatot ír ki a Budapest FM 92,9 MHz-es közösségi rádiós frekvenciára, írja a Media1.

A lap hozzáteszi, ez azt jelenti, hogy ha a Klubrádió továbbra is működni akar a mostani frekvencián, akkor azt csak úgy tudja megtenni, ha új pályázatot nyújt be és meg is nyeri azt.

Ez nem az első eset, hogy a rádió nehéz helyzetbe kerül, korábban is próbálta már ellehetetleníteni a Médiatanács a működésüket. Néhány napja pedig a Klubrádió elveszítette digitális terjesztésének a lehetőségét is. Ezért, ha 2021 februárjától nem jut újra analóg frekvenciához, könnyen lehet, hogy egy ideig csak az interneten lesz elérhető a rádió.