Összeomlott Bajnai Gordon védekezése© origo.hu

Összeomlott Bajnai Gordon védekezése

, 6 hír, 0 oldalnézet

Az ember, aki semmit sem látott és nem is hallott – így lehetne összefoglalni Bajnai Gordon volt kormányfő védekezését a Városháza ügye kapcsán. Csakhogy ennek saját szavai mondanak ellent. Bajnai arról beszélt a nyilvánosságra került hangfelvételeken, hogy a fővárosi önkormányzat vezetőinél tájékozódott a Városháza tervezett eladásáról, Gansperger Gyulát pedig régi harcostársának nevezte. Mindez gyökeresen ellentmond eddigi hivatalos közleményeinek. Bajnai hazugságspirálba került, a sajtó kérdéseire pedig nem válaszol.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök. Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

„Ha már belemegyünk ezekbe a bulváros részletekbe, akkor szeretném leszögezni, hogy közismerten nagy tisztelője vagyok Bajnai Gordonnak, sokáig együtt politizáltunk és számomra fontos a véleménye különböző politikai, közpolitikai kérdésekben” – mondta Karácsony Gergely egy városházi sajtótájékoztatón november 16-án, amelynek témája a nyilvánosságra került akkori legfrissebb hangfelvétel volt.

Az azóta eltelt időszakban újabb hangfelvételek kerültek nyilvánosságra, amelyekből kiderült, hogy Bajnai idén nyáron személyesen tárgyalt a Városháza eladásáról, méghozzá komoly felhatalmazással – írja a Magyar Nemzet.