Trump elismerte, hogy árthat nekik a Kínával szembeni vita© vg.hu

Trump elismerte, hogy árthat nekik a Kínával szembeni vita

, 12 hír, 0 oldalnézet

Trump amerikai elnök kedden, Klaus Iohannis román elnök látogatása alatt arról beszélt újságíróknak, hogy "valakinek neki kellett mennie Kínának", írja a Reuters. Szerinte Kína évtizedek óta lerántja, átveri az USA-t, szóval "itt volt az ideje" a konfrontációnak, attól függetlenül, hogy rövd távon jó-e vagy rossz-e ez az Egyesült Államoknak. Hosszú távon elkerülhetetlen volt, "csak az a különbség, hogy én teszem meg", magyarázta.

Trump emellett újra beleszállt az amerikai jegybank szerepét ellátó Fedbe, hogy csökkentsenek az iráynadó kamatlábon. Szerinte az amerikai gazdaságnak nem kell számolnia visszaeséssel, sőt, erőteljes fellendülés is várható, ha Fed csökkent.

"Nagyon távol vagyunk a recessziótól. Valójában ha a Fed elvégzi rendesen a munkáját, akkor szerintem hatalmas növekedésnek lehetünk a tanúi" - mondta az MTI alapján. Mindez azért aktuális, mert nemrég a befektetők rövid és hosszú távú kockázatértékelésének különbsége egy közelgő válság előszelét lengette be. Erről itt olvashat bővebben.