Vádat emeltek tizennégy egykori önkormányzati képviselő ellen3Fénykép© hirado.hu

Vádat emeltek tizennégy egykori önkormányzati képviselő ellen

, 7 hír, oldalnézet

Budapest - A Fővárosi Főügyészség tizenhat emberrel - tizennégy egykori önkormányzati képviselővel és két volt jegyzővel - szemben nyújtott be vádiratot a terézvárosi ingatlanügyletek miatt.

A főügyészség közleménye szerint a Kúria még 2019-ben - az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok elidegenítése miatti bűnügyben - kimondta, hogy hűtlen kezelés bűntettének tettesei azok az önkormányzati képviselők, akik a polgármestert önkormányzati ingatlan versenyeztetési eljárás nélküli, forgalmi értéken aluli értékesítésére és adásvételi szerződés megkötésére hatalmazzák fel, amelynek következtében az önkormányzat vagyonában kár keletkezik. Vagyis minden képviselő vádlott lett, aki annak idején megszavazta az erről szóló előterjesztést.

A vádirat szerint a vádlottak a kötelező versenyeztetésre vonatkozó törvényi rendelkezést megsértve, 2003 és 2005 között több terézvárosi ingatlant valós forgalmi értéken alul értékesítettek. Az okozott vagyoni hátrány - vádlottanként - 953 és 220 millió forint között állapítható meg.