Nyomozás indult hűtlen kezelés gyanújával a Városházán2Fénykép© kemma.hu

Nyomozás indult hűtlen kezelés gyanújával a Városházán

, 5 hír, oldalnézet

Az életveszélyessé vált homlokzatról szóló cikk nyomán 2024 áprilisában Tényi István feljelentést tett. A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatos megkeresésére a Fővárosi Főügyészség most úgy tájékoztatott: a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) első körben elutasította a feljelentést, ám a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség ezt hatályon kívül helyezte. Az ügyészségi álláspont szerint a feljelentésben foglaltak hűtlen kezelés gyanúját keltik, amelynek tisztázása kizárólag nyomozás keretében lehetséges – fejtette ki a lapnak a Fővárosi Főügyészség. Röviden: az ügyben megindult NNI vizsgálata.

A Városháza homlokzata körüli problémákról megjelent cikkkre másnap reagált Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester is. Kiss szerint a kivitelező elvégzi a szükséges javításokat ott, ahol kell. A politikus úgy fogalmazott: minden beruházásnál van hiba, azt azonban tagadta, hogy ezek a hibák életveszélyesek lennének.

Az ügy miatt a Magyar Nemzet közérdekű adatigényléssel fordult Budapest főjegyzőjéhez, hogy megkapják a beruházás vonatkozó dokumentumait. Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés választások előtti utolsó ülésén ígéretet tett az iratok nyilvánosságra hozására, ami meg is történt. Jelenleg a beruházás részletei elérhetőek az E-Információszabadság oldalon az „Egyéb közzététel” menü „Homlokzat felújítás” menüpontja alatt.