Ma nagyon hasznos szolgáltatásokat vezetett be a Google2Fénykép© beol.hu

Ma nagyon hasznos szolgáltatásokat vezetett be a Google

, 5 hír, oldalnézet

A Google idén a korábbinál is több erőforrást fordít olyan eszközök és beállítások fejlesztésére, amelyekkel a felhasználók nagyobb kontrollt kaphatnak adataik felett. Májusban a müncheni székházukban megnyitották a Google Safety Engineering Center (GSEC) nevű  új részleget is, ahol a mérnökök kifejezetten a privátszférához és az adatvédelemhez kapcsolódó fejlesztéseken dolgoznak, ennek gyümölcse pedig kezd megmutatkozni. A keresőcég három olyan új eszközt is bejelentett, amiket érdemes mindenkinek használnia.

A Google Térképbe világszerte megérkezett a rég várt inkognitó mód, ami 2008-as indulása óta jó ideig csak a Chome böngészőben volt elérhető. Az idei év elejétől a funkció elérhető a YouTube-on és mostantól a Térkép szolgáltatásban is élhetnek vele a felhasználók. A fejlesztés lényege, hogy a mobilappban a korábbi keresések, helyadatok és egyéb aktivitások mind eltüntethetőek. Amikor a mód aktiválva van a Google Térképben, egy fekete ikon tűnik fel, a helyzetjelölő pedig kékről sötétszürkére vált.

Európa szívéből érné el a Google, hogy bízzunk benneMünchenben nyitotta meg biztonsági központját a Google, ahol a felhasználói adatok kezeléséről és jövőjéről döntenek majd.