Soron kívüli tájékoztatást kér a főpolgármestertől Fürjes Balázs államtitkár2Fénykép© hirado.hu

Soron kívüli tájékoztatást kér a főpolgármestertől Fürjes Balázs államtitkár

, 5 hír, 0 oldalnézet

Soron kívüli tájékoztatást kér Karácsony Gergely főpolgármestertől a Széchenyi lánchíd felújításáról Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, és személyesen is áll a főpolgármester rendelkezésére a helyzet tisztázása és megoldása érdekében.

Fürjes Balázs a főpolgármesternek címzett levelében, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez, kifejtette, váratlan meglepetésként értesültek arról, hogy a Városháza már nem tartja sürgősnek a Lánchíd felújítását. Hozzátette, meglepődtek, hogy Karácsony Gergely csütörtökön a Facebookon bejelentette: a Lánchíd felújítását bizonytalan időre elhalasztják.

Karácsony Gergely tavaly december elején az mfor.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a Lánchíd "rekonstrukciója nem halogatható tovább", majd idén január elején saját közösségi oldalán jelentette be, hogy "a felújítás már nem húzható sokáig" és annak érdekében,hogy megakadályozzák a további állagromlást, másnaptól kitiltásra kerülnek az 5 tonnánál nehezebb járművek a hídról.