Tényleg előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok2Fénykép© nemzetisport.hu

Tényleg előre kerülhetnek az oltási sorban az olimpikonok

, 8 hír, 2 oldalnézet

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azt kérte a kormánytól, hogy soron kívül kaphassák meg a koronavírus-fertőzés elleni védőoltást azok az olimpikonok, akik már kvótát szereztek, vagy még esélyük van kijutni a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpiára – közölte kérdésre válaszolva a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely azt is elárulta, hogy a kormány foglalkozott a kérdéssel a szerdai ülésén.

Korábban Kulcsár Krisztián MOB-elnök a DIGI Sport Sport24 című műsorában arról beszélt, benne van a pakliban, hogy a tokiói játékokon csak azok indulhatnak, akik megkapták az oltást, de a kérdésről még nem döntöttek a szervezők. „Ha csak védőoltással lehet bemenni, akkor, aki az olimpián indulni akar, az be fogja oltatni magát. Az olimpián nem kötelező indulni.

Ezt mindenki eldöntheti majd magában, mi senkit nem akarunk ökrös szekérrel odavontatni. Látva a saját környezetemben és a sportvilágban a hangulatot, az óhaj inkább afelé hajlik, hogy minél hamarabb meg tudják kapni a védettséget a járvánnyal szemben a sportolók azért, hogy tudjanak edzeni, és hogy védjék saját magukat és a környezetüket.”